Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Yoga

In onze drukke maatschappij vol prikkels, targets, (tijds)schema’s is het veel rennen en gaan van A naar B, en maar weinig tijd om even stil te staan.
 Yoga biedt jou momenten om in dieper contact te komen met jouzelf op de mat. 
Je aandacht naar binnen te brengen. 
Yoga geeft je meer inzichten over jouw lichaam en geest.
 En het biedt jou mogelijkheden als je weer van A naar B mag gaan, bewuster te zijn van het onderweg zijn waardoor er meer ruimte en rust is. 
Je kan meer genieten van de reis in het hier en nu. En wie wil dat nou niet?
De kunst van het leven is om met vertrouwen en bewustzijn door veranderingen en onrust heen te kunnen gaan. Te kunnen luisteren naar je innerlijke stem.
Na een burn-out ben ik begonnen met yoga. Ik merkte hoe enorm krachtig yoga is. Steeds meer zie en ervaar ik hoe yoga je hele zijn (bewustzijn, immuunsysteem, doorbloeding, gewrichten, hormoonhuishouding, zenuwstelstel, spierstelstel, energielichamen en chakra’s) van binnenuit versterkt en versoepelt, zodat je met meer helderheid, rust, kracht en balans (van binnen) naar buiten kan treden en kan leven vanuit wie je werkelijk bent. Yoga stelt je in staat om je potentie (meer) te ervaren, te houden van jezelf, te leven vanuit vertrouwen, authenticiteit, eenheid en middels compassie naar jezelf en het leven te kijken.
Graag deel en beoefen ik mijn ervaringen met jou. De yoga die ik geef omschrijft zich als een meer meditatieve begeleide yoga waarbij aandacht voor de (voelende) ervaring essentieel is. Door middel van adem, affirmaties en uitleg over lichaam en geest breng ik je dieper in deze ervaring.

Wat kan yoga jou brengen?

Het brengt je in contact met je fysieke lichaam. Yoga activeert je lichaam zoals je spieren, immuunsysteem, hormoonbalans, organen. Je adem is hierbij een essentieel onderdeel om je lichaam in het hier en nu te ervaren. Het helpt je dus om fit, gezond en vitaal te blijven!

''Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je werkelijk bent.'' Yoga activeert je fysieke lichaam, maar ook je energielichaam. Zo kan er meer levensenergie stromen. Blokkades van oude emoties, pijn of stress kun je losmaken en transformeren.

Yoga maakt je meer bewust van alles wat in jou te ervaren is. Wat kom je tegen in jezelf? O.a gedachtes, emoties, blokkades, struggles, verlangens, wensen. Door met volledige aandacht in en uit de pose te gaan, train je jezelf om in het hier en nu te blijven en niet mee te gaan in gedachtenstromen. Je aandacht leren focussen vanuit rust.

Yoga is een afwisselende vorm en laat je lichaam in balans komen door inspanning en ontspanning, flexibiliteit versus kracht, inademen en uitademen, buiten en binnen, geven en ontvangen. Tijdens de verschillende asanas zijn er opties voor de beginnende of wat meer ervaren yoga’er. Yoga op een manier die bij jou en jouw lijf past.

Adem & Meditatie

Adem
Adem is de sleutel om in dieper contact te komen met ons lichaam en is een essentieel onderdeel van de les. Adem is de poort naar het hier & nu.
 Bij stress en spanning zullen we oppervlakkiger ademen en onze (adem)ruimte inperken. Door ons weer bewust te worden van onze ademhaling geven we weer ruimte aan onszelf.
 Bewust worden van je ademhaling geeft je mogelijkheden om spanningen te ontladen en weer te verbinden met je lijf en de wereld zoals die op dit moment is.
 Door dieper in asanas te ademen geven we onze spieren ruimte, waardoor we onze positie kunnen verdiepen en verlengen.
 We zullen enkele ademtechnieken leren, om onze ademhaling te leren verdiepen.
 Dit kan een intensiverende, actieve ademhaling zijn of een ademhaling met een rustgevend, kalmerend effect. Adem(be)levend oftewel adem is leven!

Meditatie
Meditatie en visualisatie zijn technieken om onze aandacht naar binnen te keren. We leren te focussen en daarbij onze gedachtestroom te observeren en ons er niet door te laten leiden.
We leren zien dat we hierbij een keuze hebben of we ons laten meevoeren of deze gedachtes kunnen aanschouwen. Meditatie helpt ons om de stilte, rust en kalmte te vinden die we zijn.
Onderzoek heeft aangetoond dat de brug tussen de linker-en rechterhersenhelft verdikt door regelmatig te mediteren. Dit betekent meer geïntegreerd samenwerken tussen ratio en gevoel en daardoor bewustere keuzes.

Yoga 24/7

Wanneer we iets goed kunnen of vanzelf gaat in ons leven, ervaren we een flow en vaak diepe blijdschap. We zijn helemaal hier en nu, in het moment.
 Als iets niet gaat zoals we willen ervaren we al snel weerstand en gaan onze gedachtes met ons op de loop. We willen iets anders dan waar we nu zijn. In yoga zul je je lichaam en geest ervaren in verschillende houdingen (asanas). Sommige asanas zul je als eenvoudig(er) ervaren en anderen wat moeilijk(er). Voor iedereen is dit een andere ervaring, afhankelijk van jouw mogelijkheden, ervaring en inzet.
 Yoga spiegelt ons onszelf met al onze gedachtes, terwijl we bezig zijn op de mat. Yoga geeft ons inzichten over onze gedachtenwereld en laat ons zien hoe we zonder (het vasthouden aan) gedachtes meer rust en acceptatie kunnen ervaren.
Juist de acceptatie in het ervaren van elk hier en nu moment, of we nu iets beoordelen als makkelijk/moeilijk, goed/fout etc., geeft ons het inzicht over de vrijheid van onszelf zonder de beperkingen van onze geest.
 Als we dan van de yogamat afstappen oefenen we verder in ons dagelijks leven en zullen we opnieuw worden geconfronteerd met onze gedachtenwereld.
Ready to practise again? Yoga is 24/7.

Yoga Impressies

Een yogaserie van zeven lessen rondom de chakra's. Vanuit verschillende tradities (hatha yoga, kundalini yoga, vinyasa flow) breng ik asanas samen in 1 les. In iedere les gaan we dieper in op het chakra en de bijbehorende levenskwaliteiten, maar de lessen zijn ook afzonderlijk te volgen. Voor mij is adem, vertragen, bewust worden en aanwezig zijn bij wat er te ervaren is in het hier en nu essentieel in yoga. In de houding gaan, aanwezig zijn in de houding en weer uit de houding gaan zijn voor mij even belangrijk. We gaan van denken naar voelen, tevens met het benutten van de adembeweging. Deze les staat in het teken van bewustwording van alles in jou door middel van yoga, adem en het bijbehorende chakra. De les wordt ondersteund door deels live muziek.

Yin Yoga bestaat uit 26 maan-houdingen. Ha-tha yoga betekent, zon en maan yoga, waarbij Yin Yoga de maanhoudingen hanteert.<br /> De meeste vormen van yoga in het westen zijn dynamisch en actief, gericht op de musculaire helft, de zonhoudingen en de ‘yang’ weefsels. Yin Yoga geeft de mogelijkheid om op de andere helft van het lichaam te focussen, de diepere en stuggere ‘yin’ weefsels: onze pezen, gewrichten, diepe fasciale netwerken en zelfs onze botten. De diepere lagen van het lichaam voorbij (in-en aanspanning) van de spieren worden aangesproken door 3-5 minuten in de houding te blijven. Deze yoga brengt je overgave, rust, ruimte, diepere verbinding, meditatieve inzichten en tevens souplesse. Ook bij blessures, klachten, gevoeligheid, burn-out, herstel zeer geschikt. Yin Yoga Nidra combineert de Yin Yoga met een lange meditatieve meditatie uit de Yoga Nidra.

Een les Kundalini Yoga bestaat uit een vast ritme: 1. Korte openingsmantra of tekst 2. houdingen uit de hatha yoga 3. Een serie van kriyas met deels vuurademhaling 4 .Meditatie 5. Mantra. Kundalini Yoga wordt ook wel de ‘yoga van bewustzijn’ genoemd. Het stromen van de levensenergie staat voorop en minder de (perfecte) fysieke uitvoering. Yoga 'zijn' in plaats van yoga 'doen'. Yoga ervaren in plaats van bezig zijn met de uitkomst of het steeds verder willen komen. Veel houdingen worden ondersteund met krachtig ademwerk. (pranayamas)

Meermaals geef ik workshops in de vorm van Spirit Yoga, Yin Yoga en Yoga Nidra. Tevens is live muziek hierbij een onderdeel. Denk aan klankschalen, fluiten, zang maar ook aan mantra's en medicine songs. Diepe ontspanning en pranayama zijn bij iedere les of workshop een belangrijk aandachtspunt.<br /> Een yogales op aanvraag is ook mogelijk en op maat verzorgd passend bij jou, jouw yogaschool of jouw leven. Alles om je weer gezond, geinspireerd en vitaal te krijgen met en door yoga.

Yoga brengt jou dieper in contact met jouzelf

Yoga mogelijkheden

Welke yoga optie past bij jou?
 • Yogales Groep
 • Yogales Groep *
  *
 • Yoga in een kleine groep. Alle lessen met live muziek.
  Locatie: Gymzaal Rozengaardsweide 14, 7255 XT, te Hengelo (Gld)

  Woe Avonden uitgezonderd schoolvakanties
  19:30-20:30 Spirit Yoga / Reis door de Chakra’s
  20:30-21:30 Yin Yoga Nidra

 • Yogales prive of 1 op 1
 • Yogales prive of 1 op 1 *
  *
 • Groepsles, iedere woensdagavond uitgezonderd schoolvakanties, Rozenstraat 14 te Hengelo (Gld)
  Spirit Yoga (Reis door de Chakra’s) / woe 19.30 – 20.30
  5 rittenkaart € 50,-
  Yin Yoga Nidra met live muziek / woe 20.30 – 21:30
  5 rittenkaart € 50,-
  Beide lessen samen:
  5 rittenkaart € 100,-
  1 avond op proef komen kost € 10,-
  Na 1 proefles koop je een 5 rittenkaart. Deze is 1 kwartaal geldig.
  Een yogales op aanvraag en op maat.
  € 60,- per 75 minuten voor 1 a 2 personen
 • Yoga & Coaching
 • Ayahuasca Ceremonie *
  *
 • Data volgen.

  Een yogales op aanvraag en op maat.
  € 60,- voor 75 minuten voor 1 a 2 personen

Yoga Specials

Gedurende het jaar zijn er verschillende Yoga Specials, denk aan Chakra Specials, Yoga Nidra en Yin Yoga. Een verdieping van je yoga practise, lessen en ook losstaand te volgen.