YOGA

In onze drukke maatschappij vol prikkels, targets, (tijds)schema’s is het veel rennen en gaan van A naar B, en maar weinig tijd om even stil te staan.
 Yoga biedt jou momenten om in dieper contact te komen met jouzelf op de mat. 
Je aandacht naar binnen te brengen. 
Yoga geeft je meer inzichten over jouw lichaam en geest.
 En het biedt jou mogelijkheden als je weer van A naar B mag gaan, bewuster te zijn van het onderweg zijn waardoor er meer ruimte en rust is. 
Je kan meer genieten van de reis in het hier en nu. En wie wil dat nou niet?
De kunst van het leven is om met vertrouwen en bewustzijn door veranderingen en onrust heen te kunnen gaan. Te kunnen luisteren naar je innerlijke stem.
Na een burn-out ben ik begonnen met yoga. Ik merkte hoe enorm krachtig yoga is. Steeds meer zie en ervaar ik hoe yoga je hele zijn (bewustzijn, immuunsysteem, doorbloeding, gewrichten, hormoonhuishouding, zenuwstelstel, spierstelstel, energielichamen en chakra’s) van binnenuit versterkt en versoepelt, zodat je met meer helderheid, rust, kracht en balans (van binnen) naar buiten kan treden en kan leven vanuit wie je werkelijk bent. Yoga stelt je in staat om je potentie (meer) te ervaren, te houden van jezelf, te leven vanuit vertrouwen, authenticiteit, eenheid en middels compassie naar jezelf en het leven te kijken.
Graag deel en beoefen ik mijn ervaringen met jou. De yoga die ik geef omschrijft zich als een meer meditatieve begeleide yoga waarbij aandacht voor de (voelende) ervaring essentieel is. Door middel van adem, affirmaties en uitleg over lichaam en geest breng ik je dieper in deze ervaring.

WAT KAN YOGA JOU BRENGEN?

ADEM & MEDITATIE

Adem
Adem is de sleutel om in dieper contact te komen met ons lichaam en is een essentieel onderdeel van de les. Adem is de poort naar het hier & nu.
 Bij stress en spanning zullen we oppervlakkiger ademen en onze (adem)ruimte inperken. Door ons weer bewust te worden van onze ademhaling geven we weer ruimte aan onszelf.
 Bewust worden van je ademhaling geeft je mogelijkheden om spanningen te ontladen en weer te verbinden met je lijf en de wereld zoals die op dit moment is.
 Door dieper in asanas te ademen geven we onze spieren ruimte, waardoor we onze positie kunnen verdiepen en verlengen.
 We zullen enkele ademtechnieken leren, om onze ademhaling te leren verdiepen.
 Dit kan een intensiverende, actieve ademhaling zijn of een ademhaling met een rustgevend, kalmerend effect. Adem(be)levend oftewel adem is leven!

Meditatie
Meditatie en visualisatie zijn technieken om onze aandacht naar binnen te keren. We leren te focussen en daarbij onze gedachtestroom te observeren en ons er niet door te laten leiden.
We leren zien dat we hierbij een keuze hebben of we ons laten meevoeren of deze gedachtes kunnen aanschouwen. Meditatie helpt ons om de stilte, rust en kalmte te vinden die we zijn.
Onderzoek heeft aangetoond dat de brug tussen de linker-en rechterhersenhelft verdikt door regelmatig te mediteren. Dit betekent meer geïntegreerd samenwerken tussen ratio en gevoel en daardoor bewustere keuzes.

YOGA 24/7

Wanneer we iets goed kunnen of vanzelf gaat in ons leven, ervaren we een flow en vaak diepe blijdschap. We zijn helemaal hier en nu, in het moment.
 Als iets niet gaat zoals we willen ervaren we al snel weerstand en gaan onze gedachtes met ons op de loop. We willen iets anders dan waar we nu zijn. In yoga zul je je lichaam en geest ervaren in verschillende houdingen (asanas). Sommige asanas zul je als eenvoudig(er) ervaren en anderen wat moeilijk(er). Voor iedereen is dit een andere ervaring, afhankelijk van jouw mogelijkheden, ervaring en inzet.
 Yoga spiegelt ons onszelf met al onze gedachtes, terwijl we bezig zijn op de mat. Yoga geeft ons inzichten over onze gedachtenwereld en laat ons zien hoe we zonder (het vasthouden aan) gedachtes meer rust en acceptatie kunnen ervaren.
Juist de acceptatie in het ervaren van elk hier en nu moment, of we nu iets beoordelen als makkelijk/moeilijk, goed/fout etc., geeft ons het inzicht over de vrijheid van onszelf zonder de beperkingen van onze geest.
 Als we dan van de yogamat afstappen oefenen we verder in ons dagelijks leven en zullen we opnieuw worden geconfronteerd met onze gedachtenwereld.
Ready to practise again? Yoga is 24/7.

KOOP HIER JOUW CHAKRA YOGA LESSEN VOOR THUIS!

YOGA IMPRESSIES

a

YOGA BRENGT JOU DIEPER IN CONTACT MET JOUZELF

YOGA MOGELIJKHEDEN

Welke yoga optie past bij jou?

YOGA SPECIALS

Gedurende het jaar zijn er verschillende Yoga Specials, denk aan Chakra Specials, Yoga Nidra en Yin Yoga. Een verdieping van je yoga practise, lessen en ook losstaand te volgen.