Bij het laatste afscheid wordt er niet altijd gedacht aan fotografie. De tijd en wereld staan stil, het is niet te bevatten en waarschijnlijk dringt niet alles tot u door. Toch is het bijzonder en mooi om een fotograaf bij de uitvaart aanwezig te laten zijn. Tijdens de uitvaart wilt u zich richten op elkaar en op het afscheid nemen van uw dierbare. Soms ontstaat er achteraf het gevoel iets gemist te hebben; de dag is aan u voorbijgegaan, u beleefde de gebeurtenissen als een roes. Van het afscheid zelf houdt u in de meeste gevallen weinig tastbaars over. De bloemen, tekeningen en andere gedenken verdwijnen. En hoe was het precieze verloop van de dag, wie waren er aanwezig? Foto’s geven weer wat er allemaal is gebeurd; van overzichtsfoto’s tot sfeervolle details. Foto’s die het verloop van de dag hebben geregistreerd en foto’s die de liefde voor de overledene en elkaar in beeld brengen.
Ze kunnen een waardevol houvast geven bij het verwerken van het verdriet en het kan prettig zijn om de dag nog eens rustig te bekijken door middel van foto’s op DVD of in een album.
Ook voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn of voor jongere kinderen geven de foto’s een herinnering voor later, een mogelijkheid om op een zelfgekozen moment de foto’s terug te kijken.

Uitvaartfotografie is voor mij de manier om herinneringen aan het afscheid voor u te bewaren.
Ik werk vanuit mijn integere wens om uw verdriet iets draaglijker te maken middels een sfeervolle reportage in een album en op DVD.

Ga naar uitvaartinbeeld.nl