In-en uitademen

Weer even ADEMHALEN na Kerst!

Ademhalen… of eigenlijk adem ontvangen en loslaten in vertrouwen.
De ademhaling is verbonden met onze verbinding met voelend leven.
Door ervaringen kan de adem je benemen zijn en dit beperkt de diepte van de ademhaling. Minder ademen is minder kunnen voelen. Vaak is de ademhaling hoger in de borst gaan zitten en kunnen we de onderste delen van de longen niet meer bereiken. Dit kan diverse klachten tot gevolg hebben en ook een gevoel van opgejaagdheid en niet tot echte ontspanning kunnen komen.

Diafragma
Ook kan het diafragma zijn beïnvloed als gevolge van langdurige stress. Het diafragma, ook wel middenrif genoemd, is een koepelvormige spier die buik-en borstholte als een soort tussenshot scheidt. Deze spier is gehecht onderaan de ribbenboog, wervelkolom, maar ook aan de organen die eromheen liggen zoals de longen, het hart en de lever. Het heeft als functie de ademhaling te ondersteunen.

Inademen & Uitademen
Wanneer je inademt, trekt de spier naar beneden. Om ruimte te maken voor het diafragma zet je buik een beetje uit; hier komt ook de term buikademhaling vandaan.
Wanneer je uitademt, wordt het middenrif weer omhoog getrokken. Als je veel last hebt van stress, dan komt je middenrif vast te zitten. Dit geeft een gevoel van verkramping en onrust.

Yoga of Sessie
In mijn praktijk zie ik regelmatig juist bij het gebied van het middenrif en tussen het middenrif en de navel, het derde chakragebied blokkades. Dit gebied laat mij vaak zien hoe iemand staat tot zelfwaardering, begrenzen en innerlijke kracht.
Kan het vrij stromen, wordt het juist naar buiten gepusht uit controle of is het onderdrukt en meer naar binnen gericht?
Hoe kon je in je leven omgaan met jouw unieke zijn? Was en is er ruimte voor jouw authentieke zelf?
Door in contact te komen met jouw lichaam…weer doorstroming te geven met behulp van adem, drukpunten en massage, krijgt levensenergie weer ruimte.
Juist voor jouw balans en jouw innerlijke kracht.
Zonder excessen van overleven en controle, van teveel naar buiten (wilskracht) of naar binnen gericht zijn (onderdrukking).
<3
Wil je vandaag beginnen?
Wil je weer even rustig ademhalen na Kerst?
>>> Doe deze gratis Pranayama Nadi Shodana & Meditatie!
Een ademhaling voor balans en ontspanning.
https://youtu.be/fHxADJYKm3s

Inademen
Het leven tot je nemen.
Uitademen
In vertrouwen durven loslaten.